Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ – Перник 2015

Откриването на таз годишния международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ ще се проведе на 30 януари пред двореца на културата. Нашата група ще има честта да откриe Фестивала, като миналогодишен носител на Голямата награда за сурвакарска група „Златната маска“.  Факелното сурвакарско дефиле ще започне от 17.45 часа в централната градска част. След което ще се пренесем пред Доверца на културата, за да станем част от гала спектакълът „Магията на Сурва“ и официалното откриване.

1530392_278449635639908_2025478847_n

Поради ремонтните дейности в града, маскарадните шествия на 31 януари и 1 февруари ще започват от улица „Св. Св. Кирил и Методий”, ще минава покрай Минната дирекция и после ще свива наляво за централната сцена, където ще бъде журито.Тази сцена ще бъде разположена на големия паркинг пред Историческия музей на града. В градския парк при естрадата пък ще бъдат позиционирани всички щандове на занаятчиите и търговците. Картата на дефилето е следната :

fest_map

Традиционната втора сцена за чуждите участници отново ще бъде пред двореца на културата, където ще бъде проведен и конкурса „Маскарадна сватба – маскарадни персонажи” за представяне на традиционните за маскарадната ни обредност персонажи – булка и младоженец, свекър и свекърва и др., както и на сватбарски оркестър и сватбарско хоро. Конкурсът ще се проведе във времето от 12,00 до 14,00 часа в двата фестивални дни.

2_3

 

Нашата група ще закрие фестивала на 1 февруари. Заповядайте!

© 2014-2015, Габриела Савова dolnasekirna.wordpress.com
Всички права са запазени!